injail

Alla inlägg under juni 2017

Av Jöran Lundberg - 12 juni 2017 23:47

En blogg i sena natten.

Jag hade planerat resandet så att vi skulle vara hemma i god tid. Men SAS ville annat. Det strulade med flyget från Gotland så att jag missade anslutningsflyget. Det flyg som skulle startat från Gotland 12.45 kom inte i väg förrän 14.15 Jag kom inte till Umeå förrän vid sjutiden.

Nu är vi lyckligt och väl hemma på Tallbacken igen, både KäraHustrun och jag. I och med det skall dat väl bli lie bättre ordning på skrivandet .Återkommer således under den dag som infaller om cirka tio minuter.

Gonatt och gomorron.

ANNONS
Av Jöran Lundberg - 10 juni 2017 11:17

see you!Utsläpp.

Fredag kl 12.00 var det studentutsläpp vid Visbystrand (Almedalen). Bland mer än 300 elever var också Johanna. Vi uppvaktade henne med bllommor och presenter på sedvanligt sätt.
Efeter en god stunds gemenskap var det dags för Johanna att äntra kortegevagnen för den vanlig rundturen. På kvällen var vi inbjudna till gardenparty hos en familj i Tomas och Ulrikas bekantskapskrets. Efter den fasten firde Johanna enskilt tillsammans med sina klasskompisar.
See you!
 
ANNONS
Av Jöran Lundberg - 9 juni 2017 09:57

Rapport

Flyget till  Visby fungerade alldeles utmärkt. Jag var framme i stort sett enligt tidtabell. Det var lite spännande på Arlanda innan jag tagit mig  från ankomstgate 30 till gate 30 B vilket innebar en rask promenad till en helt ennan del av flygplatsen. Men genom att rådfråga ett antal personer gick det bra.          

Idag fredag är det studentutsläpp kl. 12 då vi skall fira Johanna. Efter det blir det för henne kortege genom Visby samt en del andra aktviteter.

Återkommer!

Av Jöran Lundberg - 7 juni 2017 21:26

Examensdags.

Det är examenstider och en del av våra barnbarn är delaktiga i den yran. På Gotland är det Johanna som firar sin studentexamen. Johan i Järved lämnar grundskolan efter nio år. Av den anledningen kommer jag att flyga ner till Visby i morgon medan KäraHustrun  befinner sig i Järved hos familjen Lundberg. Under min bortovaro fram till måndag kan det vara risk för att något inlägg uteblir. Men det får ni i så fall tolerera.

Det verkar som att sommarn kommit på allvar till Tallbacken. Efter ett behövligt regn de senaste dagarna grönskar det rikligt. Det aviseras också ytterligare lite regn vilket kan innebära att den försenade sommaren hinner ifatt sig själv.

Ha en bra dag.

Av Jöran Lundberg - 6 juni 2017 21:50

Nationaldagen.

Så har vi firat vår nationaldag. En hyllning till Sverige som vårt älskade fosterland. Nyss har nationaldagsfirandet på skansen avslutats. Det var ett traditionellt program med deltagande av kungafamiljen, statsministern och många skickliga artister. En speciell känsla infinner sig alltid när Sverige står i focus för vårt intresse.

Hos oss firades också nationaldagen traditionellt med ett gediget program på hembygdsgården i Björna. Björna sockens hembygdsförening i samarbete med svenska kyrkan stod för arrangemanget. Högtidstalet hölls av Per Hägglund och Anja Winek Albertsson höll en andakt. Sång av Jenny Sahlén och Sara Sjöberg. Medverkade gjorde också sånggruppen Ny Glädje. I det soiga men lite blåsig vädret hade många mött upp till firandet. Förutom några foton vill jag bifoga min dikt: En bön för Sverige.

En bön för Sverige

Du Gud som ärligt bryr dig varje dag

om alla små och stora riken på vår jord

Du har en diger uppgift det förmodar  jag

din arbetsdag blir lång är jag förspord.

 

Tack  i alla fall för att du skänker

din omsorg och din nåd i rikligt mått

din stjärna också för den arme blänker

du vill vårt sanna väl jag har förstått

.

Om med en enkel bön jag får dig störa

vill jag nämna Sverige som mitt fosterland

Jag önskar att du alla mänskor vill beröra

och skydda dem uti din starka hand.

 

Du har förmågan att förändra  världen

ge mål och mening för var vilsen  själ

Du kan också leda oss på färden

det vet vi när du slösar med ditt sanna väl.

 

Så beder vi att du skall innesluta

med din välsignelse vårt kära fosterland

en hoppets atmosfär vi skall få njuta

sammanbundna med ditt starka band.

 

Med full förtröstan ser  jag tiden an

den framtid som du ger oss alla dar

Med din välsignelse och nåd vi kan

tro att omsorg du om  alla har.

 

Så lägger vi vårt land i dina händer

i tron att du beskydd oss ger

På dig förtröstar vi vad än som händer

och att du alltid till vårt bästa ser. Amen


 

En intreserad publik hade samlats.

 

Jenny Sahlén sjöng många vakra sånger tillsammans med Sara Sjöberg

Per Hägglund höll högtidstalet.

   

Sånggruppen Ny Glädje medverkade också med sjön sång 

Av Jöran Lundberg - 5 juni 2017 21:32

HYMN TILL LIVET

Livet är en chans, ta vara på den.
Livet är skönhet, beundra den.
Livet är lycksalighet, njut den.
Livet är en dröm, låt den bli verklighet.
Livet är en utmaning, anta den.
Livet är en plikt, uppfyll den.
Livet är lek, lek den.
Livet är dyrbart, ha omsorg om det.
Livet är rikedom, bevara den.
Livet är kärlek, ge dig hän åt den.
Livet är hemlighet, upptäck den.
Livet är löfte, låt det gå i uppfyllelse.
Livet är sorg, övervinn den.
Livet är sång, sjung den!

Moder Teresa

Av Jöran Lundberg - 4 juni 2017 20:12

Personskifte.

Prästen i Björna kyrkoförsamling, Kjell-Erik Edlund, har efter 11 år i Björna slutat sin tjänst. Detta eftersom han nu blivit pensionär. Vid söndagens högmässa med efterföljande lunch i församlingshemmet blev han förtjänstfullt avtackad. Det var många, både kollegor inom församlingen och andra som tog tillfället i akt och i tal och ton hylla honom för hans insats för kyrkan på orten också. Med sitt intresse för ekumenik har han varit en god tillgång för alla församlingar Björna/Trehörningsjö-området

Nu efterträds han i församlingens arbete av Aina Winek Albertsson som sedan en tid tillbaka tjänstgjort tillsammans med Kjell-Erik Edlund. Aina har redan gjort sig omtyckt av folket i Björna med omejd.


Kjell-Erik Edlund går i pension efter 11 år som präst i Björna

 

Han efterträds i tjänsten av Anja Winek Albertsson, bördig från Polen.

 

Många hyllade Kjell-Erik med avskedstal. Bland annat Stig Johansson som gav honom ett uppriktigt tack som representnt för övriga församlingar i "Övre bygden" 

Av Jöran Lundberg - 3 juni 2017 21:50

Region Västernorrland än en gång

Jag kan inte låta bli att beröra turbulensen i regionen än en gång i min blogg. Efter avslöjandet om det hemliga  fallskärmsavtal som regiondirektören Inger Bergström slutit med HR-chefen Lena Thulin har hon slutat sin tjänst med omedelbar verkan. Även om hon backats upp politiskt ansågs det som en för stor belastning att ha henne kvar.

Därefter ställer man sig osökt frågan: Hur mycket kommer avgångsvederlaget för Inger Bergström att kosta? Förmodligen ytterligare ett antal miljoner. Och vad kostar det att i nuläget rekrytera en ny direktör? Att alla dessa missförhållanden kommer att vara till men för regionens verksamhet är ingen underdrift att påstå. Det kan leda till ytterligare begränsningar som griper in i vårdtagarnas, redan nu miserabla situation.

Jag hörde i går om en annan effekt av allt strul som förekommit. Inför kommande val har de olika partierna svårt att få fullvärdiga kandidater som är villiga låta sig väljas till uppdrag i en region som på alla sätt är i ”fritt fall”. Det ses inte som någon avundsvärd uppgift. Risken finns således att svårigheterna konserveras för en lång tid framöver.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ injail med Blogkeen
Följ injail med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se