injail

Alla inlägg under maj 2017

Av Jöran Lundberg - 23 maj 2017 22:21

Ord och uttryck i Björna.

Det har faktiskt gått en lång tid utan att jag berört mitt hemlands tungomål. Därför är det kanske på tiden att åter sätta er på prov. Tolka nedanstående meningar.

  1. N´Albin å´n Viktor tjävlese ôm vem söm hadde stärkeste ärma på kälinga sin.
  2. Na Alma va rakt gôvet. Hon bara tjäckele mamma sin
  3. Däri Ottos hadde dam n´ gris söm stjerne.
  4. Dä ä sôbbet ôm vorn.
  5. N´Erke var´n rektenen slagör.
  6. N´Alvar hade täjä spärken olôvanes.
  7. Snickaroll hade rittopp verke dell´å törke ônnern grärn.
  8. Pellekeck hade kömme te olöcka å vorte bånet.
  9. Ha du hört kôksika?
  10. Dä kneka däri sänga.

Eventuell översättning senare.

ANNONS
Av Jöran Lundberg - 22 maj 2017 22:16

VM-final.

I går kväll spelades VM-finalen i ishockey mellan Kanada och Sverige. En mycket jämn och spännande match. Efter att trekronor tagit ledningen kunde Kanada kvittera vid ett 5 mot 4 läge. Det blev förlängning 20 minuter efter att det var oavgjort 1-1 i full tid. De båda lagen hade initiativet i olika skeden av matchen. Vissa tider var det endast Henrik Lundkvist i målet som höll Tre kronor kvar. Det skulle också visa sig att han också skulle medverka till att ta hem segern till det svenska laget. Efter oavgjort i full tid vidtog nämligen straffläggning då Henrik motade Kanadas alla försök. Eftersom Sverige lyckades göra tre mål i bästa av fem vann de således matchen och korades därmed till världsmästare.

Därmed är det slut på ishockeyn för den här säsongen och det är dags för en ishockeyfrik att gå i ide. Kruxet är dock att de ljusa kvällarna gör det hart när omöjligt att sova. Men det sägs att en sommar är så kort så rätt vad det är blir  det åter höst. Men innan dess skall jag njuta av många underbart sköna dagar.

Gonatt och gomorron!

 

ANNONS
Av Jöran Lundberg - 21 maj 2017 22:23

Sågens dag m.m

I dag har det varit en mycket verksam dag med många olika aktiviteter. Vid Långvatttnets gamla ramsåg firade man Sågens dag med många olika inslag. Det som fångade största intresset var nr man körde igång den gamla, nu restaurerade, sågen. Vi gjorde ett besök och jag tog några foton som jag bifogar bloggen.

Vi var också till Järved och grattade Johan som fyllde 16 år.

Nedan bilder från sågens dag.

     

Av Jöran Lundberg - 20 maj 2017 22:41

VM.

Jag har inte kommenterat det pågående världsmästerskapet i ishockey skärskikt mycket trots att det nu pågått i nästan två veckor. I grundspelet, som jag följde rätt sporadiskt gjorde Trekronor ett rätt förvirrat intryck, men tog sig efter några matcher. Däremot har de i kvarts- och semifinalen spelat riktigt förtroendeingivande. Det är väl också för mycket skickliga spelare att det tar sin tid att hitta sin plats. Hur som helst nu kommer de att spela finalen mot Kanada i morgon och jag anser att det är en helt öppen match som kan få vilket slut som helst. Heja Sveden.

Tillsammans med gotlänningarna gjorde vi ett besök vid fritidshuset i Hemsjön. De var till stor nytta eftersom de sysslade med en hel del vårstädning. Det blir alltid något att greja med efter en lång vinter. Men vi fick också tid till att har det mysigt på altanen i det vackra vädret. Framöver skall jag försöka vara där lite oftare och ordna med en del som behöver åtgärdas. En bild från verksamheten skall jag försöka lägga in.


Taket rensas från gamla barr från tallafna 

 

 En rejäl fikapaus kunde vi njuta av på altanen

Av Jöran Lundberg - 20 maj 2017 08:59

Till Tallbacken.

Hemfärden gick programenligt. Vid 17.00-tiden var vi vid Högakustenbron där vi åt middag på Hornöberget. Lite kyligt inomhus vid hemkomsten men det ordnade sig snart. Sommarvärmen har nu även nått våra breddgrader så det underlättade naturligtvis. Dagen i dag blir nog en lien ”slödag” med eventuellt ett besök i Hemsjön.

Av Jöran Lundberg - 19 maj 2017 09:17

Hrmresa.

I dag styr vi kosan norrut och hem till Tallbacken. Tillsammans med vissa Gotlännningar bilar vi  hem till Långviksmon. Vistelsen här harv varit mycket engenäm. Nu har också värmen kommit så det känns mycket bra. Nästan lite för varmt tycker man.

Då vi kommer hem skall det väl åter bli ordning på bloggskrivandet, även om jag tycker at det fungerat hyfsat. Det är bara den omständigheten att eftersom jag skriiver direkt i inlägget har jag inte någon möjlighet att spara för eftervärlden. Allt jag skriver lägger jag nämligen i särskilda minnen.

Väl mött-

Av Jöran Lundberg - 18 maj 2017 08:54

Grand Show.

Omsdagkvällen ägnade vi åt att övervara ett studentspex på Reginateatern. Det var Norrlands nation som under den gångna veckan spelade upp sin GRAND SKOW. Den  emienta orkester PHONTRATTARNE  vägledde showens olika inslag.

Vad som i första hand fångat vårt intresse var att ett av våra tre barnbarn som just nu bor i Uppsala deltar som dansare i föreställningen. Det är vår Emma som ingår i showems balett. Det var en bejublad show som belönades med många applåder från publiken. Ä ven vi hade god behållning av den grannna uppsättningen även om det var en den studentspex av mer kryptisk art inlagda.

I övrigt trivs vi bra med vistelsen  i Uppsala som avslutas med hemfärd i morgon. Mer om det senare.

Av Jöran Lundberg - 17 maj 2017 08:55

Lägesrapport onsdag

Lite gråmulet väder med några regnstämk av och till. Endast cirka 8 plusgrader. Men lugnt och skönt här på Korsstygnsvägen. På agemdam i dag står ett besök på Reginateatern där Norrlands nation  erbjuder publiken en studentrevy. Det som i första hand fångar vårt intresse är att Emma, ett av våra barnbarn, är med i dansgruppen. Även om föreställningen innehåller många spex från studentlivet i Uppsala är den väldigt intressant och roande.

Avslutar bloggen tvärt eftersom vi snarast skall äta frukost tillsammans.

See you!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ injail med Blogkeen
Följ injail med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se