injail

Alla inlägg under juli 2015

Av Jöran Lundberg - 21 juli 2015 22:48

Angeläget

Stränga din lyra stäm den väl

Sjung en sång till livet

Dikta en visa för sargad själ

toner som väl blir dig givet.

 

Spänn din båge för det du ser

sök din tillvaro i tiden

som skänker förtröstan för det som ger

styrka och kraft för striden.

 

Verka helhjärtat för det som är gott

Stå upp för den mening som ger dig ro.

Att verka för livet är det som förmått

lycksalighetens planta att gro

Av Jöran Lundberg - 20 juli 2015 21:33

Bilder

I denna blogg skall jag försöka visa några bilder från stugan i Hemsjön


Ulrika och Johanna vid en fikarast

 

Här är jag i färd med att grilla korv till lunchen

 

En bild under arbetets gång

   

Kerstop Nich´n och hans Brita åter på plats


Renoveringen färdig. En helt ny interiör.

 

Utsikten från altanen 

Av Jöran Lundberg - 19 juli 2015 22:21

Semesterfirare.

Familjen Holmberg har  nu varit hos oss på Tallbacken under en vecka. Tiden har runnit undan väldigt fort.. En stor del av dagarna har vi som ni tidigare läst, tillbringat vid Hemsjön med renoveringen av stostugan. Även i dag söndag, har vi varit däruppe. En fin sommarsöndag har vi bjudits på. Det var till och med så varmt i solgasset att en broms kom flygande. Faktiskt den första den här sommaren.

Ranoveringsarbetet har fortskridit så att det nu är färdigt för invigning. Efter mitt tycke blev det ett riktigt fint resultat som naturligtvis skall skildras i någon kommande blogg

Tidigt i morgonbitti begynner de färden ner till Nynäshamn och färjan över till Gotland. I och med det är deras sommarvistelse här i Norrland till ända.

Sensommaren på Gotland är den bästa tiden tycker jag. Då är det omkringliggande havet uppvärmt vilket betyder att det blit jämnare klimat. Den absolut värsta turistsäsongen är också över. Därmed tycker man sig äga hela ön alldeles för sig själv. Härligt. Därför vore det susen med ytterligare ett besök på Gotöand något senare.

Men det tillhör framtiden liksom den kommande nattens vila.

Gonatt och gomorron.

 

 

Av Jöran Lundberg - 18 juli 2015 21:53

En ängslig fågelmor.

Även i dag har vi varit vid fritidshuset i Hemsjön. Arbetet med renoveringen av storsstugan fortskrider planenligt. Vi har begynt finalpasset vilket innebär att vi börjat  sätta upp nya tapeter. Senast måndag blir det nog klart

Likasom något år tidigare har en liten skogsfågel byggt sitt bo uppe på en av knutarna till stugan och där kläckt fram en kull ungar. Den tid det inte var så stor aktivitet vid stugan kunde hon ostört ägna sig åt sin kull. Men nu när vi vistas vid stugan varje dag blir det mer problematiskt för henne. Hon vågar nämligen inte flyga in till sitt bo när vi är ute på altanen. Troligen är ungarna nu så utvecklade att de klarar sig även utan omskötsel vissa tider. Vi upptäckte också att en av ungarna hade lämnat boet och tagit sig ned på altanen. Vi hoppas givetvis att hon skall klara av att fullfölja sin fostrargärning och få sin kull på egna vingar. Dessa fåglar är ju ett tåligt släkte så vi färmodar att det vlir ett lyckligt slut på hennes äventyr vid stugan i Hemsjön.

Ett lyckligt slut på denna dag blir det också för bloggskrivaren i guden Insomnias ljuva sköte

Gonatt och gomorron

Av Jöran Lundberg - 17 juli 2015 21:49

En sommardag.

Det har varit riktigt bra sommarvder denna dag. Jag har susttit hammocken på Tallbacken och njutit av sommaren. I övrigt har det inte hönt så mycket. Familjen Holmberg har i dag åkt til Umeå för att lämna Johanna  vid flyget till Visby. Hon skall arbeta kommande helg.

I morgon är det väl meningen at vi skall lägga sista henden vid renoveringen i Hemsjän. Då skall de nya tapeterna såttas upp. I och med det återstår det endast städning och att sätt tillbaka alla tavlor m.m Kerstop Nir n och hans Brit kommer då att kunna blicka ut över en ny och fräsch storstuga.

Med det önskar jag alla mina bloggdiggare en skön och trivsam helg med förhoppingsvis fint sommarväder.

Av Jöran Lundberg - 16 juli 2015 21:17

Renvering i Hemsjön.

Idag har vi fullföäljt målningsarbetena i fritidshuset vid Hemsjön. Taket i strostugan har målats om efter att ha tvättat avdet sot och smuts som lagrats där under mång år. Vitt har det blivit så vitt jag kan se.  Den pärlspåntade väggpanelen har också strukits med en fin hlvblank lackfärg vilket kommer att harmoniera bra mot de nya tapeterna som skall appliceras. Det blir troligen så att vi kommer att sätta upp dem i övermorgon lördag. Då blir det propert och fint även i det rummet. Tanken är att redovisa resulatet i bildform när det väl är klart.

Nu kan jag också meddela alla intresserade bloggdiggare att nu finns Jöran Lundberg etablerad på Youtoob. Det är bara ett Googla på Berättarkväll Björna hembygdsgård så kommer det en dryg timmes program där jag berättar olika minnen från min länga levnad. Det kan ju finnas ett visst värde rent dokumentärt om inte annat.

Väl mött!

Av Jöran Lundberg - 15 juli 2015 22:40

Skymningsljus.

Ett skimrande ljus i midsommarnatten

En trolsk mystik över land och vaten

beslöjat dunkelblått

En ljuv liten blomma uti rabatten

visar oss den hemliga skatten

den som inget försmått.

 

En smul liten våg i glittrande sjö

grönskande snår på holme ochsjö

tillika i hage och lund

Litet och sprött som ett vajande rö

ett trollspö som över nejden vill strö

sitt ljus i en magisk sekund.

 

Så får vi leva i en sinnlig tid

Som synes bära ett liv utan strid

giver oss styrka och mod

Att bara vara i sommarbnatt blid

omfamnna livet och njuta därvid

med en tillvaroi så god

 

 

Av Jöran Lundberg - 14 juli 2015 22:20

En dag i Hemsjön.

E stor del av dagen har vi ägnat åt att renovera storstugan i vårt fritidshus i Hemsjön. Det har bestått i stort sett av grundläggnde arbete för att kunna måla och tepetsera. Att tvätta av innertaket för att den nya färgen skall kunna applicras. De gamla slitna tapeterna hat vi tagit bort för att kunna sätta upp nya. Vi hoppppas kunna fullföllja arbetet under morgondagen. Kanske kan jag ta något bra fotografi av inredningen när det väl är färdigt

Således fortsättning under morgondagen.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards