injail

Alla inlägg under december 2014

Av Jöran Lundberg - 3 december 2014 23:06

Blocköverskridande.

Det talas intensivt i dessa dagar om olika block. Då erinrar jag mig att det i min ungdomstid fanns block som man satte in i skorna för att hålla dojorna i rätt fason. I det fallet kam man verkligen tala om blockgränser varför någon möjlighet till blocköverskridande kontakt inte fanns. Således en viss blockering. Man kan också tala om att de olika blocken blockerar varandra eftersom de  verkar som höger och vänsterblock. Om man bortser från denna differenta placering och beaktar deras viktiga stabiliserande uppgift kan de olika blocken anses ha likartad verksamhet som sammantaget gynnar det gemensamma resultatet men på olika sätt. Dock kan de olika blocken inte mötas, dels på grund av sin placering som höger och vänsterblock, men också på grund av att de då skulle vara tvungen att överge sin stabiliserande verksamhet, vilket anses vara det samma som att sälja sin innersta själ.

Så är det också i politiken!!

 

ANNONS
Av Jöran Lundberg - 2 december 2014 21:07

Sällskapsspel.

I min barndom för länge sen spelade vi ofta sällskapsspel. Det var till exempel ”Löjliga familjen”, där man genom diverse manipulationer och kortbytande skulle ssmla så många familjer som möjligt. Ibland spelade vi också ”Svarte Petter” där det gick ut på att i slutändan inte sitta med det nedriga kortet. Samtidigt var man angeläden om att försöka utröna vilken som satt med ”Svarten”-

I det rådande parlamenteriska läget (som det så vackert heter) tycker jag våra folkvalda uppträder som om de spelade ett sällskpsspel. Ingen vill bli Svarte Petter, men är samtidigt angelägen om att lista ut vem som sitter  med det förhatliga kortet. Ingen av de politiska fraktionerna vill avslöja sina kort för att kunna spela ut dem i rätt tid och på så sätt vinna en viss fördel.

Det är Sveriges välfärd och framtid de spelar om. Om jag inte är fel unerrättad så skall  Stefan Löfvén träffa alliansens partiledare i kväll för ytterligare spel. När han delar ut korten har han dessvärre inte någon trumf på hand. Alliansens ledare har också mest bara lankor så någon lättsam vinst är de inte predestinerade för. Det är en rätt komplicserad situation eftersom SD-s vice ordförande sitter med de starka korten men får inte delta i lekandet. Vad jag kan föstå är inte heller Svarte Petter inbjuden han som vill ta bort alla vinster tillsammans med välfärden.

Sista kortet är långtifrån sakat så hur utgångebn blir får vi inte kännedom på länge än. Kanske kan den stundande julhögtiden förströ våra tanakar och sinnen i väntan på spelresultatet. Spännande blir det i alla fall.

ANNONS
Av Jöran Lundberg - 1 december 2014 22:20

Några rader för syns skull.


Om man inte har något att berätta

Eller tanken bara svindlar förbi

Då kan  man med rätta, rubriken sätta

”Det finns ingen  krydda däri”.

 

Men vill man ett budskap bringa

Till någon som vandrar förbi

Är uppgiften alls inte ringa

att finna en vettig mening däri

 

Då måste det finnas substans

och en tanke bakom var mening

Det måste nämligen finnas balans

I var liten ordkonstförening.

 

Så blir det kanske en  simpel vers

Som läses med visst tålamod

Vilket ändå blir en  besynnerlig pers

vidimerar trots detta en vilja så god.

 

Så har jag kanhända en tanke format

Som någon  vilsen kan dra nytta av

Så även om poetens brain har stormat

Så finns det ändå något visst i hans drav.

 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ injail med Blogkeen
Följ injail med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se