injail

Alla inlägg under mars 2014

Av Jöran Lundberg - 8 mars 2014 22:41

Televisionens toksatsning.

Nu har melodifestivalen, eller  MELLO som det också kallas, valsat färdigt i kanalerna. Efter vad jag blivit underrättad om så var det den förhandstippade Sanna Nielsen som vann spektaklet. Men vad jag kan förstå var det inte stor marginal till tvåan. Så nu är det avgjort.

Första skall jag erkänna att jag inte varit särdeles intresserad av schlagertävlandet varför jag inte är så väldans införsatt i alla turer som lett fram till det slutliga avgörandet. Därför  har jag inte mandat att avgöra om rätt eller fel låt vann. Men nu är det som det är och så får det bli.

Vad jag däremot möjligen kan ha åsikt om det är det vettiga i att Sveriges television bränner större delen av sin årsbudget på ett sådant företag som MELLON. Denna toksatsning innebär att nu framöver blir det enbart lågbudgetprogram av det torftigaste slaget. Gamla programinslag som de inhandlat billigt av våra grannar. Och i sommar blir det än värre. Då har de på sin höjd en eller två anställda som letar fram repris efter repris sätter dessa i en bandspelare och kör kör kör. Till tittarnas ständiga förtvivlan. Tursamt nog är undertecknad inte någon inbiten TV-tittare varför jag slipper nog lindrigt undan. Värre är det för alla ensamma existenser som bygger hela sin tillvaro omkring dumburken. Det är ju så i vissa fall att man måste först läsa TV-programmet innan man ens vågar  ringa ett telefonsamtal.  Att besöka dem är i det närmaste omöjligt eftersom det i princip alltid krockar med något program de inte vill undvara.

Sist vill jag skynda mig att säga att jag alltid respekterar alla de av mina bloggdiggare, och andra, som med intresse gränsande till extas följt alla programmen och således är inne i spelet. Även om melodierna och inslagen inte var särdeles anpassade till en åttiplussares musiksmak bör man av ren artighet låta det vara okej. Uvecklingen går nämligen i en viss riktning vare sig man vill eller inte oavsett om man diggar det eller inte. Man lever i nuet och inte i forntiden.

Ha ett gott liv!

Av Jöran Lundberg - 7 mars 2014 22:39

En olympiad i våldets skugga.

Det är märkligt men över invigningen av Paralympics vilade slagskuggan av den ryska invasionen av Krimhalvön. Det politiska spel som förs omkirng Ukrainas frigörelse världen över inverkar påtagligt på synen på de prestationer som föväntas vid dessa tävlingar i Sotji.

Ändå är det hos dessa idrottare samma anspänning och samma koncentrerade situation som vid den ordinarie olympiaden. Därvid är det bara att önska dem lycka till.

 

Av Jöran Lundberg - 6 mars 2014 22:22

Modo m.m

Även om de vann sin hemmamatch mot Skellefteå i kväll  är det med största sannolikhet att de inte kommer att erövra en plats i direktslutspelet. De får således söpela i den så kallade ”Play in-serien” som avgöresd i bäst av 3 matcher. MODO i sin position som 7-a i grundserien får således 2 hemmamatcher. Ftyra lag gör upp om två platser i slutspelet. Vilket lag de får möte det avgörs i sista matchen i grundserien som spelas på lördag.

Av och till syssoar jag med samanställningen av manuset till min bok. Om man ägnar lite tid varje dag åt arbetet, går det  så småningom framät sida för sida. En dikt som jag atbetat på under dagen tänker jag delge er alla kära bloggdiggare.

Den heter  Göttetommekära och är som sig bör på´mitt hemlands tungomål

 

Göttetommekära.

N´Alfred han ha fögan gött öm tin.

han gå bara å dräges hele dagen

Men käret än, å lösses vara fin

Fast han ä ganska rund om magen.

han gå där vä´n amper min

 

Å´n Sigbert han gå hemme hos mamma

hon fo jussum skötömmen jämt

Han tyck väl de gär desamma

dessutom äre väldet bekvämt

dä  alls int na skämt.

 

N´Alrik han ha´n riken fästmö

söm ärbet å ävles var da

Hon vell ju göbben förströ

n´Alrik han tyck dä ä bra

tyck dä ä söm de ska

 

Dam tyck dä ä skörnt gå å brättes

dam träffs däppå byn då å då

Bara magan ständit kan mättes

Å man kan fo dan dell gå

å kan fo förträfflit må

               

Då ä allting söm de ska

å live gå söm en dans

Na ärbet vell dam inte ha

dä ä söm dä inte fanns

alls ingenstans

 

Ja, göttetommekära dam vära

dam söm sjalv rå över sin ti

Dam ä de lataste kära

söm aldrig är varn att ta i

så äre å så får de bli.

 

 

Av Jöran Lundberg - 5 mars 2014 22:29

Världshändelser.

När man på Tallbacken i lilla Långviksmon i olika medier följer de stora världshändelserna undrar man ibland hur mycket det egentligen berör. Med syfte på krisen i Ukraina och president Putins agerande i Krim är det ibland svårt att hänga med i alla turer . Det är också svårt för en som inte är insatt i det politiska spelet att känna till vad som egentligen motiverar en sådan drastisk handling. Det motiv som ställts i förgrunden om skydd för den rysktalande befolkningen verkar synnerligen oklart. Det är naturligtvis frustrerande för Putin när land efter land i federationen OSS mer och mer orienterar sig mot väst och EU.

Ukraina är ur jordbrukssynpunkt en av de rikaste och bördigaste områden på jorden. Med en effektiv och rationell drift skulle de kunna producera enorma mängder vete till exempel. Landet har också andra naturtillgångar som om de utnyttjades effektivt skulle kunna bidra till ett ökat välstånd. Dock är landets ekonomi körd i botten efter att en korrumperad ledning å det grövsta missbrukat sitt förtroende. Det sägs att enormna summor har förts utomlands till privata konton.

Hur  krisen och konflikten skall lösas är nog dessvärre helt beroende på hur Ryssland agerar i fortsättningen. De flesta vill nog undvika att ett fullskaligt krig bryter ut. Samtidigt som andra maktmedel som olika sanktioner och frysning av tillgångar är trubbiga instrument i sammanhanget. Det är angeläget att stötta de demokratiska krafterna i Ukraina så mycket som det bara går. I första hand är det absolut nödvändigt att rädda landet från konkurs eftersom det verkar inte finnas en enda sekin i kistan. Där synes de makthavande i EU vara beredda att gen landet enorma summor i stöd. Hela tiden med osäkerheten omkring Putins nästa schackdrag.

Det kan vara förmätet att ägna en hel blogg från Tallbacken för dessa världshändelser, men på något vis kommer det ändå att gripa in i vår vardag och i våra sinnen. I det perspektivet kan det kanske motiveras.

Av Jöran Lundberg - 4 mars 2014 22:43

En vanlig vinterdag.

Det milda vädret fortsätter. I dag har det varit ett par plusgrader och den lilla nederbörd som kommit har fallit i regn. Eftersom det var fettisdag i dag mumsade vi i oss var sin semla till kaffet. Dessutom gjorde jag en tur med skotern i omgivningarna. Det är rätt bra skoterföre. Lederna är inte så välpreparerade, men eftersom jag inte driver fram mitt fordon med någon större fart går det ändå rätt så hyfsat. Jag var ned till Långvattssjön men avstod från någon vidare tur på isen eftersom jag inte var säker på hur mycket vatten det är. Jag avstår nämligen hellre från en tur än riskera att fastna med skotern i issörjan.

I SHL går grundserien mot sitt slut och MODO hade i kväll bortamatch mot Luleå. MODO vann efter straffläggning och tog därmed 2 poäng. Dock är de inte i gruppen som är direktkvalificerade till slutspel. Det fattas någon poäng för detta. 2 matcher återstår och för MODOs del gäller det en hemmamatch mot serieledarna Skellefteå och en bortamatch mot HV/71. Det är i dagsläget oklart om de kan komma bland de 6 bästa eller om de måste kvala  för att nå det så eftertraktade slutspelet. Facit får vi efter matcherna som spelas på Torsdag och Lördag.. Det skall bli spännande att följa utgången.

Därmed önskas lycka och välgång till alla kära bloggdiggare.

Av Jöran Lundberg - 3 mars 2014 22:44

Åttiplussare på skoter

Vår sportlovsfirande  Johan yrkade i dag på att farfar och han skulle gör en utfärd med skotern. Av den orsaken startade vi vår Polaris Wide track och gav oss iväg. Nturligtvis utrustade för att vid lämpligt ställe kunna göra upp en eld och grilla korv.

Till att börja med blev det inte så lång sträcka att åka. Vi stannade nämlign vid vindskyddet upp på kammen; där vi vid en flammande stockvedsbrasa anrättade de medhavda korvarna.

Det smakade givetvis förträffligt gott.

Efter det gjorde vi en lite längre tur upp till Svartsjön. Åkte dock inte ut på själva sjön eftersom vi var rädda för att det skulle vara vatten på isen.  Att köra fast med en jättetung skoter i issörja det är inte så angenämt. Det önskar man inte ens sitt värsta ovän.  Men leden upp emot Långnoret var jättefin så vi kunde ändå njuta av en angenäm färd.

Nu har Johan åkt tillbaka till Järved så det är åter fridens rofylldhet på Tallbacken.

Av Jöran Lundberg - 2 mars 2014 22:24

Sportlovsfirare.

När de första sportlovsfirarna lyckligt rest hem till sin kära ö Gotland fick vi bsök

 av nästa. Det är vårt barnbarn Johan som har lov den här veckan och är någon dag hos farmor och farfar. I morgon skall vi väl ha lite sportlovskul, vad vi nu hittarpå det får ni erfara i någon kommande blogg (kanske)

Av Jöran Lundberg - 1 mars 2014 22:57

Luffarslöjd än en gång.

Studiecirkeln med luffarslöjd är avslutad men jag har i efterhand  fullföljt arbetet på det brödfat som jag påbörjat. Jag vill visa det och mina andra alster på bloggen till förnöjelse  för alla tittare. Det är rätt intressant att förfärdiga fina saker ur vanlig najtråd. Det är bara fantasin som sätter gränserna för vad man kan åstadkomma.

I morse lämnade sportlovsfolket Långviksmon och Tallbacken. Enligt rapporter gick den långa färden ned till färjan i Nynäshamn väldigt fint. Det snöfall som aviserats märktes nästan inte alls. De hade också möjlighet att göra ordentliga färduppehåll.

Jag tittade på en MODO-match i kväll. De spelade hemma mot Färjestad och förlorade den matchen med 0-1och brände därmed i stort sett chanserna till direktslutspel. De lag som hamnar i mellanskiktet spelar en kvalificeringsserie i bäst av 3 matcher för att komma till slutspel.

För att rättfärdiga alla troftiga inlägg skriver jag en liten dikt här nedansom heter:

 Att skriva en blogg.

Finns under bilderna


       

Att skriva en blogg


Att skriva en blogg

är inte så lätt som ni tror

När idéer och tankar stilla står

är möjligheten därtill ej stor.

 

Man skall ha innehåll med mening i

och skriva om det som är intressant

Inte bara tänka: Så får det bli

finna ett ämne som är redundant.

 

Men ni får väl vara så snälla

att finna er i vad som presteras

ej över  fattiga fraserna gnälla

utan gilla allt som serveras.

 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards