injail

Alla inlägg under mars 2014

Av Jöran Lundberg - 16 mars 2014 22:12

Skotergudstjänst i Långviksmon

I vinteryrans spår anordnades en skotergudstjänst på kammen. Vädret var oss nådiga så till vida att snålblåsten som härjade i går under Vinteryran hade i stort sett upphört. Det bidrog väl till att det var mycket god uppslutning. Vi hade givetvis vindskydden att lita oss till. En värmande brasa i vartdera eldhärd gjorde att vi riktigt kunde njuta av värmen och tillvaron. Hanna Mattebo höll i trådarna för mötet och ledde det alldeles förträffligt. Andreas Vestman, ungdomspastor i Svedjeholmskyrkan, talade i gudstjänsten. Eftersom han tillika är skoterentusiast präglade det hans vittnesbörd. Han poängterade vikten av att hålla sig till den rätta leden inte bara med sin skoter utan också evad det gäller livsresan. Korset är därvid ett bra riktmärke.

Efter gudstjänstens slut blev det stor grillfest för de flesta av besökarna. Med hjälp av skimrande grillglöd och sotig eld framställdes de mest aptitretande anrättningar. Den goda värmen från brasan skapade en fin gemenskap vilken mötesbesökarna tog med sig som ett fint minne från sammankomsten.

Noteras bör att, på grund av den dåliga snötillgången, var det endast en person som tagit sig till mötet med skoter. En 85-årig veteran som kört skoter i mer än femtio år.

Jöran Lundberg.

Av Jöran Lundberg - 15 mars 2014 22:05

Vinteryra.

Så har  årets upplaga av vinteryran gått av stapeln i Långviksmon. Det blev en lyckad men blåsig tillställning. Några skotrar syntes inte till beroende på den knapra snötillgången. Däremot kom det väl så många bilburna. Det blev ett tag fullt på parkeringsplatserna så att man fick anlita reservplatser uppe i samhället.

På grund av den kalla blåsten var jag inte nere vid arrangemanget så lång stund. Men vad jag kunde se trivdes publiken trots den kalla vinden.

I morgon är det skotergudstjänst uppe på kammen vid vindskyddet. Eftersom det aviseras hård vind även i morgon kan det bli en lite tuff tillställning. Trösten är väl att det finns vindskydd som man elda i. Det kan vara nödvändigt att värma sig lite emellanåt. Någon grillskiva blir det väl att ta med sig också. Man kan ju bara hoppas att budskapet som proklameras inte blåser bort eller gär över huvudet på åhörarna.

Skriver er bortblåsta vän.

Av Jöran Lundberg - 14 mars 2014 20:55

En blåsig dag

EOL, vädrets ocn vindarnas gud har i dag spelat på sin harpa så det bara sjungit om det. Det har troligtvis varit näst intill stormstyrka i vindbyarna. Det har inta inbjudit till några stärre aktiviteter utomhus varför undertaknad bloggskrivare har hållit sig relativt stationär.

En del skrivaruppdrag vid datorn har avverkats. Det är också tämligen nyttigt att stöka undan sådana saker så ett de inte kommer till ”annerganga”. Min dator har dessutom krånglat lite grann av och till så det har tagit extra lång tid.

Jag hittade en gammal dikt. Den är dålig med fungerar bar som bloggutfylland. Håll till godo!

 

Tarpargnul

På vintern äre frösta å kyla å snön

På sömmarn äre svemye, knort´n å åte

Bägge dela ä nätsan söm själveste dön

dä sä man gett börje å gnules å gråte.

 

De finns dam söm ä rädd fär åska

på sömmarm ini ytterste bänga.

Men på vintern är alls ingen bråska

då kan man legg kvär däri sänga.

 

Då de blåse vell man ha kvar strömmen

däri ledninga, sint allting varl svart

int vell man ärbet sä man varl lömmen

int vell man ploge för å kömma nan vart.

 

Tibörenkräka dam kalve på vårn

Senbörenkvigern på höst´n.

Bägge sortern dra pänrninga te gårn

Dä ä väl den enda tröst´n.

 

Tarparlive dä ä söm en härke

Dä kan fäll sä ömmest  förbli.

Opp å ne å hit å dit de bärke

för sä äre å sä fo ne bli.

Av Jöran Lundberg - 13 mars 2014 22:18

Vinteryran

Just nu är förberedelserna för årets upplaga av vinteryran i full gång. Den milda vintern har ställt till det rejält för arrangörerna. Det är en öppen fråga om det finns så pass skoterleder kvar att det kan komma några skotrar till Nordens största skoterträff. Jag hoppas verkligen att det även i år blir ett lyckat arrangemang. De jobbar i alla fall på för att det skall bli så bra som möjligt.

Man skulle verkligen önska att det bir en rejäl köldknäpp så att det fryser till. Det är inte så roligt när det är vatten och gegga överallt.

Om det tlll äventyrs finns någon som läser bloggen och är intresserad att besöka vinteryran så är det på lördag den 15-nde

I dag har jag börjat med lite vedhuggning för att säkra energitillgången för kommande vintrar. Det märks att man är lite otränad men det gick ändå rätt bra

Av Jöran Lundberg - 12 mars 2014 23:11

Snöpligt säsongslut.

Nu är det finito för MODO för den här säsongen.  I en snöplig match mot Linköping där MODO ledde med 4-0 efter 2 perioder och skulle tänkas bara spela av matchen gick det alldeles åt pipsvängen. Det var så snöpligt att det inte ens går att kommentera på en blogg hos Jöran Lundberg. Tack för i år MODO!

En tröst i bedrövelsen är att de i alla fall inte är indragen i någon oviss kvalomgång. Nu får vi hålla tummarna för att de har ekonomi att formera ett lag till kommande säsong.

Av Jöran Lundberg - 12 mars 2014 07:49

En härlig uppplevelse.

OLD-fejs stod för underhållningen vid AFASI-föreningens årsmöte i går kväll. Dessvärre var vi en decimerad skara eftersom både Enar och Mnaj-Britt inte kunde vara med. Dessutom gick det ”sådär” med spelningen. Men det är et tundebart gäng positiva och glda människor så de hade säkert överseende med våra små fadäser.

Det var faktiskt stimulerande att upplev den goda stämning som fanns i gruppen. Årsmötesförhandlingarna klarades av på ett fint och smidigt sätt då det fanns ett antal bland medlemmarna som var villiga att ideellt abeta frö föreningen.

I dag onsdag skall vi (OLD-fejs) medverka med lite allsång vid Seniorernas sammankomst i Husum. Det verkar vara ett rätt digert program i övrikgt så vår insats blir troligen rätt begränsad. Men å andra sidan kan det vara nödvändigt att pigga upp trötta seniorer som matats med diger information.

Om det milda vädret fortsätter ytterligare ett tag framöver finns det risk för att i stort set alla nä kommer att töa bort. Jag tycker att det är lite för tidigt. Nu är det ju så att våren har altid sin genom sekler fastställda tidtabelll varför jag tror att det nog kommer mer snö och kyla. Den som levr får se.

Ser fram emot en bra dag!

Av Jöran Lundberg - 10 mars 2014 22:39

MODO i play ut.

Åttondelsfinalen mot Linköping var ingen höjdarmatch av MODO. Hemalaget kontrollerade tillställningen från början till slut. Eftersom Linköping  dominerade mittzonen och gjorde det näst intill omöjligt för MODO att med bra puckkontroll etablera sitt spel kom man helt av sig. Att därtill komma in på motståndarlagets målområde var därför i det närmaste en dröm. Nu återstår två matcher uppe i Fjällräven center på onsdag och torsdag och som det ser ut i nuläget blir onsdagsmatchen MODO-s sista i SHL för den här säsongen. Det är nämligen bäst av tre matcher som gäller. En säsong som varit både upp och ner. Nu har Marcus Näslund & Co. en hel del att fundera över inför nästa säsong.

Det är ju så att ekonomin för ett SHL-lag är starkt beroende av hur långt de kan gå i slutspelet. De lag som slutar spelet tidigt på våren har svårt att få debet och kredit att gå ihop.

Den krassa verkigheten är tyvärr den att det är helt penningen som styr SHL-cirkusen. Det gäller att hålla i penningpungen eftersom det inte är några underbetalda artister som agerar ute på isen. Hä finns ingen lågbudgetvariant.

Trösten för en gammal bloggskrivare är att ämnet ishockey är tämligen tacksamt och lätt att skriva om. Det finns alltid plats för åsikter och tyckanden. När man dessutom som jag har följt spelet från läktaren under så många år har man inhämtat en kunskap som ger bra utrymme för expertlika  kommentarer. Sådana som kan fylla blogg efter blogg. Tack för det. Halleluja!

Morgondagen innehåller ett framträdande av OLD-fejs i Örnsköldsvik för afatiker. Det blir nog en nyttig erfarenhet. Som jag skrivit förut är ju den musik vi företräder en ypperligt bra medicin för den mentala hälsan. Därför blir det ett program med många instrumentala låtar. Detta i förhoppningen att det skall stimulera åhörare med visst handikap.

Deärmed önskar jag åter alla bloggdiggare ett  utomordentligt rikt liv!

Av Jöran Lundberg - 9 mars 2014 23:09

Ordlek.

Då man slänger sig med ord man inte riktigt behärskar.

På det glada 60-talet var vi i färd med att grundlägga för en villa på ett ställe. Eftersom marken sluttade undan var vi tvugna att mura upp en rätt så hög vägg på ena långsidan  för att komma i rätt nivå med övre plan. Då var det en äldre man som kom förbi och såg den väldiga grundmuren varför han såg sig föranlåten att göra en kommentar. Därför gick han fram till oss och sa: ”Det här skulle ju passa bäst som en sutenörvåning”. Han menade förstås ”souterräng”.

En annan man skulle berömma någon för den väldiga styrka den hade varför han yttrade följande: ”Han är  kraftig som två. Ja, han är en riktig kleptoman”.

Däremot har jag funderat över ett ord vi har i björnamåle och det är ordet Viräkst. Jag vet inte exakt hur det stavas . Om det möjligen skall stavas viräxt. Om jag inte tar helt fel så betyder det yvig eller omständlig. Ett annat intressant ord är Ömmest. Någon adekvat översättning på det ordet har jag inte. Nånting som är ömmest är möjigen något eländigt. Hut är man när man är lömmen? Möjligen : ont i musklerna på grund av hårt arbete. (träningsvärk?).

Nu har ni något att grunna på

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards