injail

Alla inlägg under februari 2014

Av Jöran Lundberg - 12 februari 2014 22:29

OS-vidare.

De Olympiska lekarna (som norrmännen säger) går vidare med olika tävlingsgrenar. I dag var det dags för ishockeylaget Tre kronor att ge sig in i leken. Matchen mot Tjeckien verkade till att börja med vara en struntsak för vårt blågula lag, men då strulade de och släppte in motståndarna i spelet coh helt plötsligt blev det allvar av det hela. Lyckligtvis vann de till slut med 4-2 och segern var tämligen solklar. Men de får nog skärpa sig i fortsättningen om de skall vinna sin grupp.

Spelningen med OLD-fejs gick tämligen bra trots att det var rätt länge sedan vi övade sist. Det är märkligt men melodierna och takterna sitter ändå rätt säkert. Ett antal engagemang har vi inbokade framöver så vi får väl anledning att visa upp våra färdigheter. Vi räknade i dag utt att hela gänget tillsammans representerar mer än 400 års erfarenheter. Så gamla är vi!!

I morgon är en ny dag med allt vad det innebär och förhoppningsvis möts vi i någon enkel blogg.

Av Jöran Lundberg - 11 februari 2014 21:49

Ett fall framåt.

Jag fortsätter min OS-rapportering även om jag personligen inte har följt sändningarna i dag. I herrarnas sprintfinal var det ett antal vurpor som ställde till det och inverkade på det slutliga resultatet. Detta gjorde det möjligt för två av de svenska åkarna att erövra silver och brons-platserna. Ytterligare två medaljer att lägga till de övriga två.

Själv gjorde jag en social insats vid en pensionärsträff i Gideå församlingshem. Vid en samling för seniorer vid namn ”Prästgårdsträffen” var jag med som berättare. Det bestod i att jag redogjorde lite för den historia som ligger bakom Långviksmons tillblivelse. Några av mina många dikter och skrönor blev det också. Jag tror det blev uppskattat.

I morgon skall OLD-fejs samlas för att blåsa liv i den vid det här laget nästan utdöda förmågan att prestera god och underhållande musik. Det är en del engagemang inbokde nu framöver våren så det är nödvändigt att återuppliva färdigheterna. Några nya inslag på repertoaren skall det väl också bli.

Os-gluttandet fortsätter också i morgon med bland annat den första matchen för ishckeylaget tre kronor. Det har gått rätt bra för damkronorna som har kvalificerat sig till kvartsfinalen.

Ha det hyvens alla bloggdiggare.

Av Jöran Lundberg - 10 februari 2014 21:29

De va bombombom.

Givertvis kunde vi inte avstå från att OS-glutta på herrarnas jaktstart i skidskyttetävlingen. Trots att våra svenska deltagare inte var bland de främsta i startledet hade vi ändå rätt höga föväntningar på deras insatser. Anundsjösonen Fredrik Lindström låg väldigt bra till i början. Han åkte inte snabbast av alla men han sköt bra och låg ett tag inte långt ifrän en medaljplats. Dessvärre sköt han alltför många missar på det stående skyttet och slutade på en hedervärd trettondeplats. Övriga svenskar kom längre bak i resultatlistan.

Tillsammans med den eminente traktorföraren Gerhard Sjökvist har jag städat undan den sega sursnö som dalat över Tallbacken det senaste dygnet. Han var hygglig nog att meddels sin traktor och schaktbladet skrapa bort den digra snömodd som lägrat sig över vår gårdsplan och som gjorde den nästan ofarbar.

Vidare OS-öden kommer troligtvis att refereras i kommande bloggar.

Av Jöran Lundberg - 9 februari 2014 22:41

Ytterligare ett silver

OS-gluttandet fortsätter, även om vi på Tallbacken i dag har ägnat oss åt andra och viktigare sysselsättningar. En av våra manliga skidess, Markus Hellner lcykades att knipa en silvermedalj.

Damkronorna lyckades också vinna över Japan i ishockeyturneringen. Det var väl ingen övertygande seger men 1-0 är ändå 1-0.

Kung Bore har förlänat oss med ytterligare en decimeter av den vita varan som är så viktig för alla skoterägare. Det är dessutom av det kramigare slaget vilket kan utgöra en rätt stabil grund.

Så ser vi fram emot en morgondag med vad den innebär av diverse lustigheter.

See you!!

Av Jöran Lundberg - 8 februari 2014 21:35

Vinterland.

Det verkar som det skall bli lite vinterland här på Tallbacken i år också. När jag kom ut i morse var det cirka 10 centimeter blötsnö på gårdsplanen. Det tog sin rundlig tid att få undan den. Samtidigt gav den mig välbehövlig motion. När traktorn kom och rensade upp blev det riktigt snyggt och prydligt..

I dag har vi också avverkat några timmars TV-tittande med anledning av OS. Mot alla odds fick vi ändå en silvermedalj genom Charlotte Kallas förnämliga kämpainsats. Däremor gick det rätt knapert med skidskyttarnas resultat. Men det är bara till att bryta ihop och komma igen.

OS-invigningen tycker jag var en lite segdragen historia med många kryptiska inslag som en vanlig sportnörd inte hajade. Potin fick väl sin beskärda del av uppmärksamheten även om jag tycker han uppförde sig mediokert. Han orkade knappast applådera när den ryska truppen tågade in på arenan. Elden fungerade i alla fall.

Som lojal svensk medborgare kommer jag väl att fortsätta följa de olika tävlingsinslagen. Förhoppningsvis kommer väl våra lite drygt hundratalet OS-deltagare göra bra ifrån sig så pass att vi kan skörda ytterligare några medaljer.

See you!!

 

Av Jöran Lundberg - 7 februari 2014 16:50

Propagandajippot i Sotji

I dag skall OS-jippot i Potins anda braka igång. Inte någon gång sedan Hitlerolympiaden 1936 har det varit så intensiv politisk propaganda omkring spelen. Det kommer sannolikt vara välregisserat från början till slut. Potins mannar förväntas ta de flesta medaljerna och därmed manifestera ledarförmågan hos ryssland och landets styrande.

Jag spår att Sveriges medaljskörd kommer att vara tämligen medioker. Den kommer sannolikt att stanna vid 3, säger tre, bronspeng. Men det är väl vackert det!!

Hur det än är kommer svenska folket att vara klistrade vid apparaterna de kommande fjorton dagarna. Det är några hundratals timmars sändningtid som skall gluttas igenom. Mer eller mindre intresssant. Med spänning kommer vi att följa våra idrottares misslyckanden. Och dessutom fälla någon tår.

Trehundramiljardersarrangemanget kommer att gå till historien som något alldeles extra. Efter spelen och ett

bra tag framöver kommer Sotji att stå som ett monument för maktfullkomlighet och storhetsvansinne  Med misär och armod i dess spår.

Då är det dags. Då kör vi!!

Av Jöran Lundberg - 5 februari 2014 21:26

Gubbröran.

I dag var jag till Björna och besökte ”Gubbröran”, en sammanslutning av äldre gentlemen som träffas och löser alla livets gåtor.

Även om det i dag var  mest rundprat om Björnabygden blev det rätt inmtressant ändå.

Annars går livet sin gilla gång här på Tallbacken. Vintervädret är tämligen gynnsamt eftersom det iine har kommit så mycket snö. Nu såg jag i kväll att väderleksprofeterna spår lite snöfall framöver.

Ha det bra alla bloggdiggare.

Av Jöran Lundberg - 4 februari 2014 22:41

En drapa på björnamål.

Na Teolinda ån Melker hadde fott n´gvadd. Dä va förste ganga na Teolinda hadde fott na bån sä dä va väldet farket. Hon heddn te tulla och vyssjen alldeles lämplet. Dä van jönrnslenen pajk hon hadde. N´Melker va förståss käret han å pa sitt vis. Att vara pappe atte sä gullite bån dä va na härrdas.

Nu vare frägan öm att gvaddn skull krestnes. Där va fäll e falet omak. Först skull dam hitte på nan namn attn. Dam for gärning hele almenacka man va alldeles likevis ändå. Skulln fo hete Adolf ätter farfarn å kanske Isak ätter morfarn. Sä då dam kömme te prästn vä alla gufarer å gumorer sä blev pajken kressne dell Isak Adolf.

Dam va ju tjvungen dellå ställ dell e kalas a. Dam bjudde på alle sorters gosaker å drecke, å kaffetårn å döppe å alle slaga. Dä varn goaktenen präst söm lätte säg väl smaka å alle ne dänn bjusakrern. Ättesöm han la ti säg sä bleven rönnnare å rönnare sä dell sist sä räktint aschele dell på en stol utan han gatt ta två. Men pajken han blev i alla fall döft å dä vara Teolinda och Melker väldans ampen at

Men n dänn gvadddn va väldans knaker och vax oppp å vorten stilinen sarn att dam.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards