injail

Alla inlägg under januari 2013

Av Jöran Lundberg - 1 januari 2013 19:08

Nyårsdagen 2013.

Ett nytt år och ett oskrivet blad, eller kanske en tom påse! Var det inte Hasse Alfredsson som uttrryckte sig i något sammanhang, att livet kan vara som en påse också tomt och innehållslöst om man inte fyller det med något. Så är det väl också med det nya året. Året (som livet) blir vad vi själva gör det till. Om vi ägnar oss åt positivt tänkande i så stor utsträckning som möjligt blir livet så mycket lättare att leva.  Gemenskapen med andra människor blir också avsevärt trivsammare.

Jag läste någonstans att den som har förmågan att glädja andra människor och få dem att skratta blir själv stimulerad av detta. Det frigörs vissa endorfiner i kroppen som medverkar till hälsa och välbefinnande. Lika viktigt som det är att trösta och uppmuntra den som gråter och har det svårt är det att glädja en medmänniska.

På facebook läste jag ett litet inlägg från Monica Nyström där hon nämde om en gammal sedvänja som hörde nyår till. Om det var på nyårsnatten eller dagen kom jag faktiskt inte ihåg. Det bestod i att man smälte bly (eller tenn) och hällde det i en balja med kallt vatten. När det stelnat tog man upp det och av det mönster som framträdde i den stelnade massan kunde man utläsa vad som skulle hända en under det kommande året. Naturligtvis kunde det inte påverka framtiden på något vis men det medverkade till att stimulera fantasin att finna ut så många fascinerande möster som möjligt. Jag minns att i min ungdom var det tradition att på detta sätt kombinera fantasi och framtidsvision. Någon gång kunde det till exempel finnas ett hjärta med och då var det givetvis kärlek och romantik på gång. Hade man riktigt tur kunde också bilden av den tillkommande framträda. Ojojoj!

Så har jag ingenting annat än att pliktskyldigast önska alla bloggdiggare (och facebookvänner) en god fortsättning på det år 2013 som just begynt.

Jöran.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards