injail

Alla inlägg under september 2012

Av Jöran Lundberg - 3 september 2012 22:06

En dag med OLD-fejs

Vårt engagemang i Bjästa hos Nätra SPF tog nästan hela dagen i anspråk. Morgonen började med att färdigställa alla de texter och annat som behövdes.

Vi var på plats i Bredångers skyttestuga i god tid till 12.00 då det visade sig att festen inte skulle börja förrän kl. 13.00 Vi hade alltså en timme tillgodo vilket passade alldeles utmärkt  för oss eftersom vi då kunde öva ytterligare på de olika låtarna vi skulle presentera.

Hela festen flöt väldigt bra och vår publik uppskattade stort vad vi bjöd dem i underhållning. Ett omväxlande program med både roliga inslag och allvarligare tänkvärda saker. Festen räckte till cirka femtiden på eftermiddagen så vi var inte hemma i Långviksmon förrän vid sextiden.

Det är förunderligt men nu har detta vilda framträdande i Bjästa också upptagit nästan en hel blogg. Till vad nytta det kan man fråga sig. Den enda förmildrande omständighet skulle i så fall vara att man får en liten inblick i hur det är att vara pensionär i Sverige anno 2012. Det var ett sjuttital pensionärer samlade vid festen och de allra flesta vittnade om hur hjärtinnerligt bra de hade det. Det berodde väl å andra sidan på att de serverades en så god och roande underhållning. Haha.

 

Något rofyllt.

När ni lägger er och snusar i kväll

I snarkofagen i ert lugna tjäll

Tänk då på följande ord

Man blir både salig och säll

Om man ej hör ett endaste gnäll

Av gnällspikar mång på vår jord.

 

Hejdå Jöran.

 

Av Jöran Lundberg - 2 september 2012 21:45

Kloke Hans.

Jag har tidigare antytt att jag vid tillfälle tänker ta upp mitt hästtema nu och då. I kväll är det ”nu och då”.

I samband med mitt korsordslösande stötte jag på ett fenomen i början av nittonhundratalet som hette ”Kloke Hans”. Efter att ha Googlat på just den fann jag att det var en häst hemmahörande Tyskland som kunde räkna matematiska tal av olika slag. Så småningom kunde man lista ut hur han kunde lösa de olika uppgifterna. Kloke Hans var nämigen ett strålande exempel på  hästars förmåga att läsa av minniskans kroppsspråk. De kan upptäcka minsta rörelse även om den sker helt omedvetet. När det rätta svaret dök upp gjorde ”läraren” en omedveten kroppsrörelse som hästen läste av.

Kloke Hans var nog inte klokare än andra hästar på denna jord, den hade bara lärt sig att tolka minsta rörelse hos människan korrekt. En sådan inlärning sitter för livet och blir mycket exakt, varje dag och i varje stund. Det blir ett samspel mellan häst och människa som bygger på ömsesidigt förtroende.

I kommande bloggar skall jag försöka ett ge er ytterligare exempel på den fenomenala förmåga som hästen har att tolka kroppsspråket.

Med det önskar jag er alla en trevlig söndagkväll.

Jöran.

Av Jöran Lundberg - 1 september 2012 20:08

OLD-fejs

Det han hanske vara läge att skriva lite om OLD-fejs orkester. Efter en liten dvala under sommaren har den nu vaknat till liv igen. Till exempel hade vi en liten samling på Millas restaurang i Långviksmon i går kväll. Hon lagar ju förunderligt god mat och dessutom är det väldigt värdefullt att träffas till fest någon  gång emellanåt. Det var också med repektive och några särskilt inbjudna så vi var lyckotalet tretton vid  bordet. Vi har en hel del spelningar inbokade för hösten. Den första redan på måndag den 3dje september då vi skall underhålla vid en fest med surströmming i Bjästa. Det är Nätra SPF som inbjuder. Vi har laddat upp med en del visor till surströmmingens lov. En del nysksrivna som har undertecknad som författare. Det är ju tillåtet och till och med lovligt för pensionärer att käka surströmming. Vi har nämligen kommit upp över den så kallade ”dioxinåldern”.

Jag har en iten devis som jag lever med. Den lyder så här:

En strömming god, så mjäll och fin

Ger mig dagens dos av dioxin.

Det har varit ganska regnigt väder den senaste veckan. Det märks att det börjar lida mot höst även om vi inte haft någon frostnatt ännu. Men det är livets gång. De olika årstiderna avlöser varandra. Enligt prognosen blir det inte någon förändring i vädret heller förrän i mitten av nästa vecka. Vädret tar man som det kommer eftersom man inte kan göra så mycket åt det.

I morgon är det söndag och då kommer förhoppningsvis en ny blogg. Till dess får ni ha det så bra, älsklingar.

Hejdå. Jöran.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards