injail

Alla inlägg under november 2011

Av Jöran Lundberg - 14 november 2011 21:52

Jag mötte för en tid sedan en gammal man som sade så här: "Det enda jag kommer ihåg är att jag är glömsk. Det kan väl vara en bra insikt.

Varför jag skriver om glömska är därför att jag läste i tidningen att en kvarglömd dammsugare i en reaktor på Ringshals 2 vållade en brand som kostade företaget ungefär två miljarder i förlust. För det mesta glömmer jag dammsugaren kvar i förrådet där den är fövarad men det gör tvärtom att jag blir ett antal dammtussar rikare. Jag är döskraj för vanliga råttor men däremot inte för dammråttor. De är så dresserade att när vi har främmande någon gång gömmer de sig i alla vrår. Då har jag i förväg sagt till dem att ligga stilla och inte yra omkring i onödan.

Jag har skrivit en visa på melodin "I natt jag drömde". Min visa på samma melodi heter

"I går jag glömde".

Första versen lyder så här:

I går jag glömde någonting jag aldrig glömt förut

jag glömde bort min fru på stan å ja va alldeles slut.

för hon blev kvar när jag for hem de va en tragedi,

men man är ju en gammal man och glömskan sitter i.


Sen är det väl så där en tio verser till som så småningom leder till ett lyckligt slut.

Någon har sagt att. "Minnet är den del av hjärnan som vi glömmer saker och ting med". Det är nog sant på sätt och vis. Och efter den tänkvärda sanningen kommer jag inte ihåg nåt mer så jag måste nog sluta med ett minnesvärt avsked för den här gången.

Att äta lutad fisk kan innebära en risk om den inte är frisk.

Jöran.ANNONS
Av Jöran Lundberg - 13 november 2011 21:07

Rubriken antyder väl att nu blir det en repris men det blir det inte. Det är nämligen så att samtidigt som jag skriver den här texten har jag Anders Eldemans program Da Capo i hörlurarna. Det innebär att de blir en alldeles vanlig blogg trots denna rubrik.

Vi avslutade konferensen i Missionskyrkan med en lunch på Millas restaurant.

Det har ju varit farsdag idag så både Thor-Leif och Ulrika har ringt. Det är alltid roligt att tala med dem. I Järved är det lite uppåt eftersom Ida har blivit uttagen till kandidat som ÖA.s Lucia. Oavsett hur det går i omröstningen blir det att fara runt och Lussa i mängder av olika företag och föreningar. Det tar givetvis sin lilla tid, jag hoppas att inte skolarbetet blir alltför lidande av det.

En ny vecka ligger framför med en hel del olika uppgifter, bland annat skall jag försöka få vinterdäcken monterade på bilen. Annars får det väl bli som det blir.

Med det tänker jag stänga bloggen för idag. Men liten vers kan jag väl unna er.


Fiskaren sa; att nu var det dags att bjuda på lax. Där for han strax för att fiska all slags, Salmon o Salmon trutta att bjuda på, så, hejdå.

Jöran.

ANNONS
Av Jöran Lundberg - 12 november 2011 22:23

I lilla Långviksmon har vi långväga besök i helgen. En duktig irländska vid namn Jilly Lyon Taylor föreläser i en konferens som vi har i Missionskyrkan. Undervisningen är på engelska (som tolkas) men det går riktigt bra att följa med ändå.

Det är intressanta undervisningspass som avslutas i morgon söndag. Det är väl ett förtital tillresta gäster som deltar i konferensen. Ett annorlunde initiativ i vår lilla församling.

Det är fortfarande varmt och vått och den lilla frost som varit har svunnit sin kos. Det är väl ändå dags att skifta till vinterdäck på bilen. Jag tänkte göra det i morse men hjulmuttrarna satt så hårt att jag inte förmådde få loss dem. Jag får väl anlita någon verkstad som har bättre resurser för mutterlossdragning.

Jag vill ej förringa korv och mos ty den är väl också värd en ros.


Hejdå. Jöran.

Av Jöran Lundberg - 11 november 2011 22:19

Som jag nämnde i går har Kärahustru och jag konfronterats med en auktoriserad gaddskrapare i dag. Den älskliga lilla landstingsrepresentanten undersökte också mina  åttioåriga matmalningsverktyg och konstaterade att de efter att ha käkat igenom nästan två långtradarlass födoämnen ändå var vid god kondition. Lite slitna var de ju men det berodde troligen på att jag under min politiska karriär har hävt ur mig så många galna förslag, trodde vi. Men hon lovade att ställa sina och kollegernas tandtekniska kunnande till mitt förfogande för att hålla gaddarna någorlunda funktionsdugliga även i framtiden. Detta givetvis mot en väl tillltagen penningersättning. Hon föreslog också att jag skulle prenumerera på landstingets eminenta tandvård, ungefär som att prenumerera på Allers eller Kvällsstunden. Eller som att teckna avtal med Boxer eller Viasat. För 178 kronor i månaden lovade de att hålla malapparaten i acceptabelt skick. Jag tycker det låter rätt förmånligt.

När vi liks var i stan var vi in på en mataffär. Då fick jag ett tips av en stor och tung matronal kvinna hur man skall fixa plastpåsar billigt. När hon hade packat ner de fåtaliga varorna hon hade betalt för, gav hon sig på plastpåsehållaren som finns i slutet av varje varuränna. Hon rev väl  så där en tjugo tjugofem plastpåsar av rullen och stoppade ner  i sin matkasse. Det är att vara om sig och kring sig. Nu tror jag ju inte att matvarujätten går i KK för de, men ändå.


Så går en dag än från vår tid, och kommer icke mer

Då mitt i vardagslivet id, nån till vårt bästa ser.

En liten rätt med sackarid, den ro och kraft oss ger.

Då uti livets kamp och strid en framtid mot oss ler.


Hejdå. Jöran.

Av Jöran Lundberg - 10 november 2011 22:54

Klockan är nästan 23 och det är dags att lägga sig i "snarkofagen", men först några krumelurer till alla bloggdiggares förnöjelse. I dag har jag åter varit på Björnaborg, vårt eminenta äldreboende, och förnöjt "gamlern". Jag har säkert nämnt det vid något tidigare tillfälle, men faktum är att många som har sin stadigvarande hemvist där är yngre än mig. Jag tycker ändå att det är roligt att träffa alla mina kompisar. Det är väl inte så bra bevänt med närminnet alla gånger men å andra sidan är det också rätt roande ibland. "Få se va vare du hette? Ja än Jöran Lundberg från Långviksmon. Ja n´Jöran Lundberg han känn ja ju. Så går det en minut och så kommer frågan "N´Jöran Lundberg få si, ä dä brorsan din? Så går det en minut till så kommer frågan: "va vare du hette?" så kommer svaret Ja´n Jöran Lundberg han känn ja ju. Fantastiskt intressant samtal.

I morgon ska jag till "gaddskraparen" i Örnsköldsvik. Ibland härjas det så friskt i käftamentet så att man funderar om hon ska upp till övervåningen och rota. Men det är som sagt bara att gilla läget. Dyrt blir det väl också.

Med mina gaddar kan jag käka bryta som förhoppningsvis får livet att flyta.

Hejdå. Jöran.

Av Jöran Lundberg - 9 november 2011 21:47

Det lilla skeendet finns här på Tallbacken. Det vill säga det vardagliga livet. På förmiddagen var jag nere vid Strandgården (En gård alldeles nere vid Storsjön) och röjde lite sly efter vägen dit ner. Blev bjuden på kaffe av gårdens ägare Elsie Britt Sondell. Sedan åkte kärahustrun och jag till Husum där hon besökte läkarcentralen. Sedan var den dagen avklarad.

De stora händelserna sker ute i Europa med olika krisartade ekonomier. Det är en process och ett skeende som man inte till fullo kan ana konsekvensrna av. En lösning är nyval och då skule det kanske vara klokt att följa Bertholt Brechts råd när han säger: "Skulle det inte vara enklare om regeringen upplöste folket och valde ett nytt". Det gäller att verkligen ha folket med sig i dessa strama ekonomiska tider. Dessvärre tycks de inte ha förstått vidden av det krisartade läget.

Sverige är väl i sammanhanget en rätt liten ekoomi. Då är det väl så viktigt att ha god ordning på finanserna, vilket vi förhoppningsvis har.

Så går livet vidare vare sig vi vill eller inte. Det är bara att gilla läget.

Jag har förstått att mandelkompott, är något gott som faller på någons lott.

Hejdå. Jöran.

Av Jöran Lundberg - 8 november 2011 22:20

Att vi här på Tallbacken, kära hustrun och jag löser många korsord det är väl kanske ett känt faktum. Vi har ett antal tidningar varje vecka med ett stort antal sådana uppgifter, svårare och lättare. Jag var ju själv korsordskonstruktör under att antal år och det har jag faktiskt nytta av än i dag fast jag nu har pensionerat mig från den sysslan,

I Allers är det A-korsordet som är rätt så svårt och det är inte alla gånger som vi lyckas lösa det fullt ut. När det blir riktigt knepigt finns det en sajt på internet som man kan gå in på och fråga efter olika ord. Då kan korsordslösare över hela Sverige gå in och hjälpa till. Alltid är det nån snubbe som har kommit på lösningen och delar med sig till oss andra. Jättesmart system. Annars är det ofta Google och Wikipedia som gäller när våra ordinarie uppslagsböcker fallerar.

Jag har den uppfattningen att hjärnan behöver motion och gymnastik likaväl som övriga kroppen. Social gemenskap med utbyte av tankar människor emellan, bokläsning och korsordslösning är nyttiga saker för hjärnan.

I yttersta av dessa tider har det ju också tillkommit en landsplåga som heter Sudoku. Då skall man vara mera sifferfantast. I Allers har de något som de kallar Jättesudoku, en kombination av fem olika uppgifter som man skall lösa och skicka in. Vi brukar lösa det nästan varje gång och har också vunnit priser vid några tillf'ällen.

I dag åt vi pölsa med god aptit, min kärahustru och jag.

Det såg vi som en särskild merit, med känslor av olika slag.

Ha det bra alla bloggdiggare. Jöran.

Av Jöran Lundberg - 7 november 2011 22:46

Om man inte har nåt annat att skriva om kan man ju alltid skriva om vädret. Jag var inne på "Yrvädret" och på deras långtidsprognos verkar det som om det skall bli lite kallare och klarare väder framöver. Det kan bli lite frost, vilket är behövigt så att marken fryser till lite grand innan snön kommer. Det verker inte bli så mycken nederbörd heller.

Annars har det varit en "slömåndag" här på Tellbacken, då vi inte företagit oss så särskilt mycket. Jag var i kontakt med Viasat eftersom de hotade att börja ta betalt för en parabol som inte är uppsatt än. Som jag skrivit förut i min blogg är det några träd som hindrar signalerna från satelliten som befinner sig någonstans över ekvatorn. Det verkar ju sketet att det skall vara några ynka tallar som hindrar signalerna att komma ner från rymden. Då dessa tallar ägs av Örnsköldsviks kommun är det en långdragen process innan de kan fällas. Men det skall väl lösa sig så småningom.

Om man äter barkbröd, bakad över öppen glöd blir det ingen nöd och man lever till sin död. Så de så.

Ha de bra. Hejdå. Jöran

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ injail med Blogkeen
Följ injail med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se