injail

Alla inlägg under oktober 2011

Av Jöran Lundberg - 11 oktober 2011 22:38

När dagen går mot natt, är det nog så att.

I stället för en jogg, jag skriver på min blogg.


Jag läste Klagovisorna i Bibeln idag. Ni vet det är fem klagosånger i en besvärlig tid för Israels folk. De som vet påstår att det är Jeremia som skrivit dessa. Det är idel jämmer och elände.

Men i tredje sången vers 20-21 står det så här: Men Herrens nåd tar inte slut, hans barmhärtighet upphör aldrig. Varje morgon är den ny, stor är din trofasthet.

Det gav mig inspiration att skriva en liten dikt som jag förärar alla mina bloggdiggare, den låter så  här:


Din nåd är var morgon ny

 

Din nåd är var morgon ny

om än man ej är så kry.

Din nåd är var morgon ny

än om benen är tunga som bly

Din når är var morgon ny

om man även har lust att spy

Din nåd är var morgon ny

när en sömnlös ser dagen gry

Din nåd är var morgon ny

om dagen än döljs av en sky

Din nåd är var morgon ny

När livet passerar revy

Hur än livet sig ter, icke förty

Din nåd är var morgong ny.


Gonatt Gonatt a´la kart.

Hejdå. Jöran.

ANNONS
Av Jöran Lundberg - 10 oktober 2011 22:08

Det har egentligen inte hänt något som försvarar en plats på min blogg, men jag skriver ändå lite för att uppehålla fingerfärdigheten. Jag kan kanske nämna att vi idag har varit på pensionärsträff på kyrkan i kommunens regi. Inga-Britt Svensson från Anundsjö var där med sitt dragspel och underhöll oss med allsång och diverse trevliga låtar. Jag hade min fiol med mig och vi spelade en del låtar tillsammans.

I söndags var KäraHu och jag upp till Hemsjön och städade lite efter byggnadsarbetena där. De rum som jag har färdigställt skall vi väl flytta in möbler i. Det är inne i planeringen att jag skall renovera storstugan också men det är lite beroende på om det blir en fin höst och snön inte kommer så fort. Ska försöka få fram en limerik.


En konstnärlig man ifrån Berg

hade ett sjusärdeles snärj

Han skulle måla en sol

men det blev en stol

Det är i alla fall nåt me färg.


Inge trams, håll sams, ät kams.

Hejdå Jöran.
ANNONS
Av Jöran Lundberg - 7 oktober 2011 23:04

Hej alla bloggdiggare. En säregen berättelse ur livet. (eller döden.)

Elon Ström hade varit elektriker i hela sitt liv, men nu hade han dessvärre avlidit. Elof, hans bästa kompis tyckte han skulle säga några ord vid begravningen varför han höll följande korta tal:

Ja DU Elon, fast Du var lång som en stolpe var det alltid spänning omkring dig. Du isolerade dig aldrig utan fick lätt kontakt. Du följde aldrig med strömmen utan tog gärna ledningen. Du hade energi och kom aldrig på sladden. Ibland slog du en volt som var kopplad till din kraft och styrka. Man kan tala om Strömstyrka. Men så åkte du på en propp och nu ska du jordas. Jag önskar dig en fridfull avkoppling.


Ha de bra me ruckola.

Jejdå Jöran.

Av Jöran Lundberg - 6 oktober 2011 22:06

Jag var inne och läste litegrann om Ciabatta. Det är ett kalljäst Italienskt matbröd som sägs skall ha väldigt god smak. Jag var nog lite för snabb att döma ut det. Kanske skall jag någon gång försöka att baka det.

Det har varit en lite regnig dag på Tallbacken och därför har det inte hänt så mycket. Som jag aviserade i går var jag tillsmmans med Nils-Erik Gerhardsson och Laila Eriksson på Björnaborg och hade en andakt tillsammans med de som vårdas där. En fin stund tycker jag.

MODO spelade mot Skellefteå i kväll och tyvärr blev det en snöplig förlust trots att de spelade hyfsat bra. 2-1 till Skellefteå. Det innebär väl att laget behåller sin plats i tabellen.

"Matn ä halve föa" san Egon öm körvbitn han ga åt katta, å dä ä då sä sant söm dä' ä sagt. Ella va tytch je?

God natt och sov gott är en slutönskan till alla bloggdiggare.

Hejdå. Jöran.


Av Jöran Lundberg - 5 oktober 2011 22:17

Har nyss kommit hem från ett framträdande med OLD-fejs i Kyrkans hus i Husum. Det gick mycket bra med spelningen i kväll. Det berodde nog på att vi hade en tacksam publik och dessutom var Enar med och kompade till musiken. Det händer inte ofta att de vill ha ett extranummer men det  hände faktiskt i kväll.

Det märks att hösten är i antågande även om vi inte haft frost än här uppe på Tallbacken. Vi skall väl ha ytterligare något lite regn men jag hoppas att vi får ett antal soliga dagar innan det är dags för gråtiden.

Så är det dags att kvarta in för att samla krafter till en ny dag. I morgon ska jag roa gamlern på Björnaborg (många av dem är mycke yngre än mig) en syssla som är rätt intressant.

Att man kan äta chiabatta kan jag inte fatta för de ä mat åt katta.

Hejdå å gokväll. Jöran.


Av Jöran Lundberg - 4 oktober 2011 22:42

I dag har jag varit uppe vid Hemsjön och arbetat med färdigställande av de rum som jag renoverat den sista tiden. Jag har kapat till både golv och taklister men inte skruvat fast dem färdigt. Det blir säkerligen verkställt med det snaraste.

Jag tog med mig kameran och tog några bilder som jag förhoppningsvis lyckas lägga in på den här sidan.


  En höstbild vid stranden av Hemsjön. Snart har både båt och kanot gjort sitt för den här sommaren.


  Fritidshuset vid Hemsjön från sjösidan.


  

En rätt dålig bild som visar ett av rummen som jag renoverat i sommar.


  Jag har också med hjälp av Thor-Leif lagt plåttak på vedboden. Det blev riktigt snyggt.


Med det tackar jag för mig för den här kvällen, det börjar bli sena timmen men jag kan ju inte låta bli att tala om att MODO vann över timrå med 5-2, en härlig seger.

Ta nåt geschvint, ät en stint.

Hejdå. Jöran.

Av Jöran Lundberg - 3 oktober 2011 22:11

Idag har KäraHu sysslat med att göra i ordning de äpplen som vi plockade i lördags. Det blir dels underlag för framtida äppelkrämer och dels härligt välsmakande äppelmos. Bra att ha under kommande kyliga vinterdagar. Nu misstänker jag att en del av detta kommer att återlevereras till Järved till nytta för den Lundbergska familjen där. Så godhjärtad är min KäraHu.

Jag har varit till Gideå och övat med OLD-fejs för ett framträdande i Husum på onsdagkväll. Sixten Edlund, en av dragspelarna i gruppen låg i fredags på operationsbordet i Lund och fick hjärtat åtgärdat. I dag var  vi och övade hos honom och han var hur pigg som helst. Det tycker jag är helt fantastiskt.

I morgon tänker jag åka upp till Hemsjön och färdigställa de rum som jag renoverat. Då tänker jag ta med mig kameran och ta några foton av vårt fritidshus. Förhoppningsvis skall  de då finnas på bloggen så småningom Alltså på återseende.


En utarmad man ifrån Böda

hade så knapert med föda

Men han blåste en rökring

som såg ut som en lökring

och med denna lät han sig göda.


Hej och goafton. Jöran

Av Jöran Lundberg - 2 oktober 2011 21:32

Samtidigt som jag skriver den här bloggen har jag Anders Eldemans program Da capo i hörlurarna, därav rubriken.

Börjar den här drapan med att tacka för alla fina kommentare jag fått på min återupptagna verksamhet. Nu skall det bli spännande att se vad det blir av allt skapande. Som de flesta av mina bloggdiggare vet vid det här laget så kallar jag det område vi bebor "Tallbacken". Vår närmsta granne är vattentornet som dagligen levererar friskt källvatten till oss. Det tas ur en källåder som är resterna av en gammal isälv som har namn om sig att att vara så rent som om det tappats ur en hälsokälla. Källan är belägen nere vid Långvattnet, så jag brukar säga att vi dricker "långvattevattne".

Annars har det varit en helt vanlig söndag, lite regn på förmiddagen men annars ett härligt höstväder med solsken i de gula löven. På återskrivande.

Lev flott och må så gott, ät blåbärskompott.

Hejdå. Jöran.


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14 15 16
17
18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ injail med Blogkeen
Följ injail med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se