injail

Alla inlägg under januari 2011

Av Jöran Lundberg - 13 januari 2011 18:18

Nu har jag installerat ett nytt modernt modem för min internetanslutning. Föhoppningsvis skall det väl funka tillfredsställande en bra tid framöver. Det är märkligt men när jag under att antal dagar inte haft internet tillgängligt blir det ganska annorlunda. Mest kanske jag har tänkt på alla mina bloggdiggare som inte fått sin dagliga dos fataliteter från Tallbacken.

Livet på Tallbacken kan sammanfattas i tre korta ord: snö snö snö. Min mer än åttioåriga lekamen har anlitats å det häftigaste. Vid uppfarten till entrén är det en mer än meterbred ränna med enockenhalvmeterhöga snökanter. Häromdagen fylldes den till brädden med snö som rasade från taket. Det tog åtskilliga timmar att forsla bort den kompakta snön. Jag var tvingad att hacka loss varende skyffel med snö. Dessutom har de ålderstigna Bröderna Lundberg de här dagarna varit nere på fabrikstaket och skottat det rent. Vi räknade ut att vi flyttade mer än ett tusen kubikmeter snö. Man kan tala om friskis och svettis. Jag klarade av persen utan att ens få träningsvärk.

Men trots detta går vi mot ljusare tider. Man börjar märka nu att dagarna blir längre och det blir ljusare på morgnarna.

Hoppingivande.

Nu när internet fungerar igen skall det väl bli lite mer regelbundna blogginlägg till de resandes förnöjelse. Sååå

Var ine vek, ta livet på lek ät potatis och kalvstek.

Hejdå Jöran.

 

ANNONS
Av Jöran Lundberg - 10 januari 2011 14:47

Meddelande till alla bloggdiggare. Jag har fel på min internetanslutning på grund av ett krånglande modem. Jag skall få ett nytt modem installerat om några dagar. Hav tålamod mina vänner. På återseende.

Gott nytt år, drick påtår.

Hejdå Jöran.

ANNONS
Av Jöran Lundberg - 3 januari 2011 19:56

Året 2011-s andra dag var vi i Björna kyrka. Tillsammans med Björna kyrkokör och Björna Gospel hade sångarna här ifrån Långviksmon en sk. Julmusik. Det har blivit tradition att någon gång under julfirandet samlas just i Björna kyrka för att tillsammans sprida julens budskap genom sången och musiken. Kyrkan var så gott som fullsatt med folk som lyssnade på vårt framträdande. När vi sjöng tillsamman alla tre grupperna blev det en mycket fin manifestation av gemenskap.

I övrigt har det inte hänt så mycket mer på Tallbacken, vi har hyfsat vinterväder med bara några minusgrader. Jag har sysslat lite med mitt författande om det nu kan leda nån vart. Vi får väl se!!!

Ta livet lätt på alla sätt, käka omelett

Hejdå. Jöran.

Av Jöran Lundberg - 1 januari 2011 21:49

Så skriver vi då 2011, ett nytt år har börjat. Ett helt oskrivet blad ligger framför oss med allt vad det innebär. Det är en möjlighet, en förhoppning men också ett ansvar att fylla den tid vi får med ett meningsfullt innehåll. Min förhoppning inför det nya året är att jag skall få vara frisk både fysiskt och mentalt. Men vi får vara tillfreds med den tid  vi får.

Nyårsfirandet gick i lugnets tecken här på Tallbacken. KäraHU och jag firade nyår tillsammans med Skansenprogrammet på TV. Lite gott fika gjorde vi och också.

Jag har roat mig idag med att skriva ner några korta notiser på "Björnamål" Det kanske blir ett roande inslag i min historik om Långviksmon. Den skrivningen har inte kommit mycket längre än att jag har kommit på vilken rubrik jag skall sätta på boken. Den skall heta: "Sanden blev till guld". Jag kan ju berätta en eller annan av dem här.

De va två smopajka som lekte kurragömma. De geck bra, dam hitte varann snarest. Men se va erne pajken spårlösst borte. Annerpajken glistes översllt men han va int narnstarns. Men dell slut sä kröp pajken fram borti kjossla på gammelmora. Å då sa pajken "Hant Momma fesse sä ha diu allre hitte mäg".  Sä ska ja berätt um

´n Langjonk.

Han vant nån skogsärbetar. Förste tree tog hele dan förn. Timmersvansn han hadde va dålet fele och röggen hans va bortitok för vek. De geck söm knövlet förn för snön sto ända oppi örstola. Å hörr han än gneka på sä vorte ne intjvätt.

Sä searn fecken plass på bolagskantore. Han sku gvässe pännern då tröbben hadde gått å. Dä va fäll e passlet göra at´n.

Hej Hej, ät leverpastej och få ett fin fint konterfej.

Hejdå.  Jöran.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ injail med Blogkeen
Följ injail med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se