injail

Alla inlägg under november 2010

Av Jöran Lundberg - 13 november 2010 22:17

I församlingen har vi haft en serie som vi kallat "Lördagssoffan". I kväll var det med rubriken "235 år i soffan". Då intervjuades tre veteraner nämligen Yngve Högberg från Donsö 81 år, Göte Levander 73 år Långviksmon och jag Jöran 81 år vilket tillsammans blir 235 år.

Det blev en blandning av "Här är ditt liv" och "Skavlan".

(vår pastor Sven Öhrman går förresten numera under benämningen Skavlan). Jag upplevde att den månghövdade publiken trivdes med det vi gamlingar bjöd på i form av "minnen*". Det är egentligen förunderligt vad mycket som kan plockas fram ur minnenas arkiv.

Den lyckade serien Lördagssoffor kommer nog att återkomma under vårterminen. Det är en otvungen samvaro som bjuds på i genuin Cafémiljö. Då är det meningen att vi skall varva rikskända personer med lokala förmågor. Ett annorlunda grepp för att få bygdens folk intresserade.

Det kan också nämnas att församlingens sånggrupp Salig blandning på ett proffessionellt sätt underhöll  i samlingen.

Så önskar jag alla bloggdiggare en god helg.

Ät Spov. Gör det på prov. Hejdå Jöran.

Av Jöran Lundberg - 12 november 2010 22:03

Ibland funderar jag om det verkligen finns tid att leva. Även om jag lever ett lugnt och avstressat liv som  en pensionär har möjlighet till, bör ändå den frågan ställas. Vi tar varje dag som någonting naturligt, någonting som liksom bara kommer. Därför vill jag utbedja mig större ödmjukhet inför varje ny dag som förunnas mig. Att se det som en  bonus.

I morgon, om det då ges mig en ny dag skall jag tillsammans med två andra medverka i *"Lördagsssoffan" i missionskyrkan. Det skall bli spännande. Jag får väl anledning att återkomma med närmare information om detta senare.

Annars har det varit en helt vanlig dag på Tallbacken. Det har inte hänt något anmärkningsvärt. Det verkar ska bli fint väder några dagar framöver.

Ajöss Amigos, ät bigos. Hejdå Jöran.

 

Av Jöran Lundberg - 10 november 2010 21:08

Vi har det bra här uppe på Tallbacken. Har lyssnat på radion och sett på TV hur det har varit snökaos på olika platser söderut, så vi befarade det värsta även här. Men det blev inte så farligt. Det har kommit cirka 7-8 cm. kallsnö och det har jag med hjälp av traktor röjt undan. Enligt samstämmiga rapporter ska det väl dra vidare mot norr i natt, så förhoppningsvis blir det rätt drägligt i morgon.

I afton har vi varit nere på Millas i Jollen på ett informtionsmöte som Handelsbanken anordnade. De försöker erövra marknadsandelar nu då Swedbank har övergivit oss. Det var faktiskt en trevlig och informativ träff.

I morgon är det meningen att jag ska träffa medlemmarna i OldFEJS för ytterligare träning. Tisdag till veckan skall vi underhålla på Bredbyn i Anundsjö. Det blir väldigt intressant tycker jag. Som jag nämnde tidigare har jag utvecklat en "Rullatordans" som förhoppningsvis skall bli populär.

Alla polare som läser min blogg önskar jag en dräglig tillvaro och en god morgondag.

Sätt dig i en garderob och ät aladåb. Hejdå Jöran.

Av Jöran Lundberg - 8 november 2010 21:58

Det kanske kan vara intressant med ett livstecken från Tallbacken. I går  (Söndag) var det först Gudstjänst i Missionskyrkan som jag hade ansvaret för. Temat för Gudstjänsten var "Änglavakt". Det var rätt många som berättade om upplevelser där änglar beskyddat dem. 

Efter gudstjänsten var jag en sväng upp till Hemsjön (vårt fritidshus). Det var en underbar höstdag med sol över frusna vatten. Jag eldade i stugan och fick så småningom rumstemperatur. Avslappnande och mysigt.

I dag har KäraHU och jag ätit lunch på Millas våran restaurang i Jollen. Vi var ett sällskap på 11 personer ur "Träffpunkten Långviksmon".

Jag har också skrivit en "Rullatordans" som vi ska lancera med OldFEJS. Det blir säkert den nya flugan bland ålderstigna pensionärer. Ett spännande projekt.

Om du vill ha nåt du gilla, ät pärern och silla Hejdå Jöran.

Av Jöran Lundberg - 6 november 2010 14:11

 Ett visst litet vemod känner man så här i alhelgonatid. Höst och November påminner allt för mycket om den omställning som sker i naturen inför vinterns viloperiod. Men jag tror ändå att det är nödvändigt att minnas de som gått före oss. De generationer som bäddat för den välfärd vi får ta del av. Jag kanske har skrivit det någon gång förut att "Historien är framtidens moder".  Jag tor det är nyttigt att inför varje framtida beslut han en bakgrund och en historia. En förankrad trygghet.

En liten annorlunda dikt i allhelgonatid lyder så här:

Efter jordlivets strävan, bekymmer och möda.

under rimfrost och tjäle ligger de döda

i gravgriftens heliga ro.

Men om de ej är alltför snikna och snöda

kanske ock maskar får näring och föda

där djupt ner i jorden de bo.

Ha det så bra alla kära bloggdiggare.

Ät revben av älg och få en trevlig helg. Hejdå. Jöran.

 


Av Jöran Lundberg - 4 november 2010 22:30

Jag började denna dag med att uträtta ett storverk. Jag egenhändigt askade ur pannan och sotade skorstenen. Sotningsväsendet i denna kommun fungerar lite hackigt. Ibland kommer de med korta intervaller, så där en gång varje månad och ibland kommer de inte alls. Jag brukar i alla fall sköta det mesta av sotningen själv eftersom "Bonke" (våran sotare) inte är så noga alla gånger.

Idag har jag också varit och speltränat med "Old FEJS". Det gick riktigt bra. Vi har nu en rätt omfattande repertoar. Den sextonde ska vi spela på Sörgården i Bredbyn. Det ska bli spännande.

I förbifarten kan jag även meddela att MODO vann över Timrå i länsderbyt 1-4. JÄttebra, jättekul.

Sitt still, ät sill. Hejdå Jöran.

Av Jöran Lundberg - 2 november 2010 22:09

Det har inte hänt så mycket på Tallbacken de här dagarna. Livet går sin gilla gång. KäraHU har varit till distrktssköterskan i Björna för diverse provtagningar.

I kväll (tisdag) har jag sett MODO spela mot Brynäs. 1-0 till Brynäs efter 43 sekunder och 3-0 till Brynäs efter första perioden. MODO tog sig dock samman och lyckades göra 3-3 vid full tid. Efter en dramatisk straffläggning vann ändå MODO med 4-3 och tog därmed 2 värdefulla poäng.

Jag får väl anledning att återkomma med mera bloggsnack senare.

Lägg av, ät skav men bli mätt på efterrätt. Hejdå Jöran.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards